Vesti

Zabranjena bogosluženja u Crnoj Reci 40 dana

Vladika Atanasije zabranio je monasima iz Crne Reke bogosluženje i pričešće do završetka prolećnog zasedanja Sabora SPC.

Iz eparhije raško-prizrenske saopšteno je da je zbog nepoštovanja odluke Sinoda SPC o imenovanju administratora raško-prizrenske eparhije kao i zbog ’ pisanja drskog, nemonaškog, necrkvenog i i nepravoslavnog pisma patrijarhu Irineju kao i zbog buntovničkog ponašanja monaha’, vladika Atanasije doneo odluku o zabrani bogosluženja i pričešća monasima u manastiru Crna Reka. „Jeromonah Nikolaj  manastira Svetog Arhanđela u Crnoj Reci podvrgava se zabrani služenja i pričešća 40 dana kao i bratstvo, monasi, klirici i iskušenici istog manastira“. Takođe se navodi da u manastiru neće biti dozvoljeno bogosluženje i nekom drugom sveštenom licu u vreme trajanja kanonske epitimije (zabrane služenja).

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017