Vesti

Prenos nadležnosti na nove opštine

Novoformirane opštine na Kosovu potpisaće danas sporazum sa matičnim opštinama o prenosu svih nadležnosti.

Ministar za lokalnu upravu i samoupravu u Vladi Kosova Sadri Ferati kaže da se radi o prenosu svih zapisa, arhivskih dokumenata, katastarskih knjiga, podatka o evidenciji stanovništva i imovine. “Po potpisivanju ovog sporazuma nove opštine će biti potpuno operativne i moći će da funkcionišu samostalno, kao i već postojeće opštine, ’ kazao je Ferati. Sporazum će potpisati nove opštine Gračanica, Ranilug i Klokot sa matičnim opštinama - Priština, Kosovo Polje, Lipljan, Kamenica i Vitina.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017