Vesti

KFOR osuđuje skrnavljenje pravoslavnog groblja u Rabovcu

KFOR je saopštio da osuđuje skrnavljenje nekoliko grobova na srpskom pravoslavnom groblju u selu Rabovce, u blizini Lipljana.

U saopštenju KFOR-a dostavljenom KIM radiju navodi se da ovakvi incidenti predstavljaju ugrožavanje zajedničkog života svih zajednica na Kosovu. “KFOR neće tolerisati bilo kakve akcije koje ugrožavaju bezbednost i sigurnost okruženja’, kaže se u saopštenju. KFOR naglašava da će u skladu sa svojim mandatom nastaviti da prati bezbednosnu situaciju na Kosovu na dobrobit svih ljudi bez obzira na njihovu versku ili etničku pripadnost. Meštani Rabovca juče su prijavili policiji skrnavljenje pravoslavnog groblja u ovom mestu. Nakon obavljeniog uviđaja KPS policija je saopštila da su oštećena četiri nadgrobna spomenika sa kojih su odnete krstače. Istraga je pokrenuta i policija traga za izvršiocima ovog krivičnog dela.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017