Vesti

Orahovac: Uhapšena multietnička grupa lopova

KPS policija u Orahovcu uhapsila je i istražnom sudiji predala sedmočlanu grupu koja se tereti za pljačku nekoliko srpskih kuća u ovom regionu. Odlukom Okružnog suda u Prizrenu grupa razbojnika oslobođena je do početka suđenja, saznaje KIM radio.

Članovi sedmočlane grupe, svi iz Orahovca, terete se za 16 slučajeva razbojništva od početka ove godine. Poslednji slučaj pljačke dogodio se pre desetak dana kada je obijena porodična kuća Milićevića u srpskom delu Orahovca. Iz kuće su odnete vredne stvari uključujući i pola tone vina i rakije iz porodične vinice Milićevića. Komandir policijske stanice u Orahovcu, Adem Krasnići, izjavio je KIM radiju da je policija u „koordiniranoj akciji uhapsila grupu razbojnika“ među kojima je jedan Srbin, jedan Albanac dok su ostali romske nacionalnosti. „Među ukradenim stvarima nalaze se televizori, radio-aparati, bela tehnika, bojleri, nameštaj, stvari za domaćinstvo, rakija, vino i druge stvari. Sve pronađene stvari su oduzete i vrlo brzo će biti vraćene vlasnicima“, rekao je Krasnići.  On je KIM radiju kazao da su među uhapšenima nalaze samo dva punoletna lica dok su svi ostali maloletni. Krivična prijava sa svim dokazima  predata je opštinskom javnom tužiocu u Prizrenu a sud je, po rečima Krasnićija, doneo odluku da osumnjičeni budu pušteni na slobodu do početka suđenja. Policija pretpostavlja da ovo nije jedina grupa razbojnika koja je pljačkala srpske kuće u Orahovcu. Potraga za ostalima se nastavlja.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017