Vesti

Na Vaskršnji ponedeljak liturgija u hramu Sv. Save

Nakon sedam godina, u hramu Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice na Vaskršnji ponedeljak biće služena Sveta arhijerejska liturgija.

Protojerej Milija Arsović, starešina hrama Sv. Dimitrije iz severnog dela Kosovske Mitrovice, kaže da je to veliki dan i velika radost za vernike ovog grada, jer će sedam godina nakon martovskog pogroma i stradanja pravoslavne crkve u južnom delu grada srpski episkopi i arhijereji služiti Svetu liturgiju. „Ove godine imaćemo vaskršnju radost da nam episkopi srpske crkve dođu i zajedno sa sveštenstvom i vernim narodom služe svetu liturgiju i podele duhovnu radost“, kazao je Arsović Kontakt Plus radiju. Nakon liturgije, ispred hrama biće izveden prigodan kulturno umetnički program i postavljena trpeza. Za sve zainteresovane vernike biće obezbeđen prevoz u 7 sati ispred srednje tehničke škole „Mihajlo Petrović Alas“ u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017