Vesti

Mađarska i Kosovo sarađivaće u oblasti pojoprivrede

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj na Kosovu, Idriz Vehapi i Jozef Graf, ministar poljoprivrede Mađarske, potpisali su u Prištini Memorandum o razumevanju između dva ministarstva.

Mađarska strana će formirati tim stručnjaka za pomoć pri harmonizaciji kosovskog zakonodavstva sa evropskim. Pomoć će biti naročito usmerena na jačanje institucionalnih struktura kroz izgradnju kapaciteta, sprovođenje zakona, adekvatnu edukaciju i razvoj kadrova. Ugovorne strane će se, kako je navodeno u saopštenju dostavljenom medijima nakon sastanka dvojice ministara, fokusirati na saradnju i napredak u pogledu stepena iskorišćenja  zemljišta, registracije poljoprivrednih domaćinstava, upravljanja vodama za potrebe poljoprivrede i poboljšanje procesa  proizvodnje.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017