Vesti

Izvesna rekonstrukcija vlade u Prištini

Predsedništvo Demokratskog saveza Kosova odredilo tri nova ministra iz redova svoje partije. Biće zamenjeni ministri zdravlja, pravde i kulture.

Iako u nedavnom intervjuu radiju Slobodna evropa nije pominjao imena ministara koji ce biti zamenjeni, premijer Hašim Tači je rekao da će ceo proces promena proći u skladu sa ustavom Kosova i da će rezultat biti afirmacija kredibilnih ličnosti u izvršnoj vlasti. „Iako je vlada i do sada dobro radila, izazovi pred nama zahtevaju novu energiju i promenu“ dodao je on. Predsedništvo Demokratskog saveza Kosova odlučilo je da funkciju ministra zdravlja od Aljuša Gašija preuzme Bujar Bukoši, ministarstvo pravde umesto Nekibe Keljmendi vodiće Haki Demoli, dok će resor kulture od Valjtona Bećirija preuzeti Ljutvi Haziri. Član rukovodstva DSK, Salji Aslanaj, kaže da je ova odluka stranke saopštena bivšim i budućim ministrima. Prema njegovim rečima, ona je doneta većinom glasova članova predsedništva. U drugom saopštenju za javnost, dva potpredsednika, Ljutfi Haziri i Ekrem Krueziu, naglašavaju da DSK pokušava da „stvori novi duh uprave i povede odlučnu borbu protiv korupcije“.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017