Vesti

Patrijarh Irinej primio delegaciju Pokreta za KiM

Patrijarh srpski Irinej primio je u Srpskoj patrijaršiji delegaciju Pokreta za Kosovo i Metohiju i blagoslovio njihov rad.

Slaviša Petković, koji je bio u četvoročlanoj delegaciji koja je razgovarala sa srpskim patrijarhom,   kazao je KIM radiju da su sa  patrijarhom  razgovarali o svim pitanjima koja se tiču života Srba na Kosovu i Metohiji. “Patrijarah nam je dao blagoslov za formiranje pokreta i ponudio svu moguću pomoć SPC’, kazao je Petković.  Članovi Pokreta su istakli da je njihov krajnji cilj da se stvore bolji uslovi života za one koji su opstali na Kosovu ali i omogućiti i povratak raseljenih. “Patrijarha smo upoznali sa onim što Pokret za Kosovo i Metohiju namerava da radi, da je naš cilj poboljšanje života Srba i povratak raseljenih’, rekao je Petković. U delegaciji Pokreta za Kosovo i Metohiju, pored Petkovića, bili su i Miroslav Šolović, Momčilo Trajković i Nebojša Petković, članovi najužeg rukovodstva Pokreta za Kosovo koji je nedavno formiran.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017