Vesti

Završen protest bivših pripadnika OVK u Prištini

Bivši članovi OVK protestvovali su u Prištini tražeći oslobađanje iz zatvora četvorice njihovih bivših pripadnika koji su osuđeni zbog ubistva petočlane porodice Hajra 2001. godine.

Protest u Prištini je održan pod motom ’Pravda za oslobodioce’, a njegovi učesnici su istakli da su bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) nevino osuđeni. Portparol KPS policije u Prištini, Agron Borovci, izjavio je KIM radiju da je protest koji je trajao od 12 do 13 časova, završen mirno i bez incidenata. Prema procenama policije u protestu, koji je unapred bio prijavljen, je učestvovalo  oko hiljadu ljudi. Burim i Arsim Ramadani, Arben i Jeton Kičina, izdržavaju zatvorsku kaznu u ukupnom trajanju od 106 godina pod optužbom da su ubili Hamzu Hajru i njegovu petočlanu porodicu 20. avgusta 2001. godine u blizini Glogovca.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017