Vesti

Štrpce nagrađeno plaketom “Opština budućnosti”

Opština Štrpce jedna je od tri opštine u Srbiji koje su ove godine nagrađene plaketom “ Opština budućnosti”. Predsedniku Zvonku Mihajloviću nagrada uručena u Skupštini Srbije.

Manifestaciju pod geslom “Pokažimo svima šta Srbija ima’ po treći put organizovali su Klub privrednih novinara Srbije u saradnji sa Agrobankom i Centrom za mala i srednja preduzeća u Beogradu. Predsedniku opštine Štrpce, Zvonku Mihajloviću, nagrada je uručena juče u Skupštini Srbije. Priznanja, , Opštine, gradovi i projekti budućnosti’’ dodeljena je opštini Štrpce, zahvaljujući projektu “Proizvodnja zdrave hrane’. Mihajlović, kaže da nagrada još više dobija na značaju zbog teških uslova u kojima živi stanovništvo ove opštine. “Veliki trud je uložen da bi se rezultati postigli. Naš projekat se odnosi na proizvodnju zdrave hrane, pre svega jagodičastog voća. Koristim priliku da pozovem Ministarstvo za KiM da nastavi sa finansiranjem ovakvih projekata kako bi Srbima u opštini Štrpce olakšali život’, kazao je Mihajlović. Plaketu “Opština budućnosti’ dobile su, osim Štrpca, i opštine Surčin i Novi Bečej.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017