Vesti

Ivanović: Isplata socijalnih davanja polovinom aprila

Izmirenje obaveza prema korisnicima socijalnih davanja na Kosovu i Metohiji za januar i februar očekuje se najkasnije za 15 dana, najavljeno je iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Početkom februara, ova prinadležnost isplaćena je jednom broju korisnika, međutim, svi oni koji su u novembru obnovili dokumenta, ostali su uskraćeni za decembarsko sledovanje. Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović, kazao je Kontakt Plus radiju da se u narednih 10 do 15 dana, nakon što Vlada Srbije donese odluku o isplati socijalnih davanja, treba očekivati i izmirenje obaveza prema korisnicima. Ivanović objašnjava da je do kašnjenja došlo jer pojedina udruženja nisu na vreme dostavila potrebne informacije. “Postoje dve vrste socijalnih davanja, jedno koje odobrava Ministarstvo za KiM i druga vrsta koju isplaćujemo mi u saradnji sa Ministarstvom za rad i socijalna pitanja i brigu o deci. Za oba je bitno da dobijemo dobre ulazne informacije, odnosno zahteve kako bi se napravio plan. Taj plan je napravljen, jer pojedina udruženja kasne sa dostavom informacija  i nismo više mogli da čekamo’, kazao je Ivanović. Decembarski dečiji dodatak većina korisnika nije dobila krajem januara i početkom februara kada je bila poslednja isplata. Nadležni u odeljenju društvenih delatnosti opštine Kosovska Mitrovica ranije su obrazložili da se radi o “normalnom kašnjenju uslovljenom obnovom dokumentacije i razmatranjem zahteva’.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017