Vesti

Radnici EPS sa Kosova traže povratak na svoja radna mesta

Predstavnici Sindikata javnih preduzeća Elektroprivrede Srbije sa Kosova i Metohije predali su danas Kancelariji Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Prištini 7.000 zahteva za povratak na radna mesta.

Kako je KIM radiju potvrdio Dragiša Terentić član sindikata, radnici Površinskih kopova, Termoelektrane Kosovo i Elektrodistibucije – Elektrokosmet predali su podneske za povratak na radna mesta sa kojih su proterani u junu 1999. godine, kao i nadoknadu štete zbog gubitka posla. „Sindikalni predstavnici su pravnom savetniku savetodavnog veća za ljudska prava Nedimu Osmanagiću, predali 7.000 podnesaka i tužbi. Radnici su istakli da podržavaju ovu instituciju i da im je ona poslednja nada za ostvarivanje oduzetih prava“, kazao je Terentić.  Radnicima EPS-a sa Kosova i Metohije koji su ostali bez posla nakon dolaska međunarodne zajednice 1999. godine država uplaćuje minimalne zarade od 11. 500 dinara.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017