Vesti

Ficdžerald u petak na KiM

Admiral Mark Ficdžerald posetiće u petak glavni štab KFOR-a. Tokom boravka na Kosovu, Ficdžerald će se sastati sa komandantom Bentlerom.

Admiral Mark Ficdzerald, komandant združene savezničke komande NATO-a u Napulju, posetiće glavni štab KFOR-a u petak, 19. marta. KFOR je saopštio da će se tokom svoje posete, admiral Ficdzerald sastati sa komandantom KFOR-a, Markusom Bentlerom, nakon čega će održati konferenciju za štampu. Kao komandant Združenih savezničkih snaga u Napulju, admiral Ficdžerald trenutno ima operativnu nadležnost nad misijama NATO-a na Balkanu, u Iraku i Mediteranu. Na dužnost je stupio 30. novembra 2007

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017