Vesti

Ponovo prekinuta rekonstrukcija puta Gračanica-Laplje Selo

Razlog za prekid radova, prema rečima direktora za urbanizam nove decentralizovane opštine Gračanica, Nade Brkljač, jesu nepravilnosti koje je opštinsko rukovodstvo našlo u projektnoj dokumentaciji i koji će vrlo brzo biti otklonjeni.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Rekonstrukcija puta Gračanica - Laplje Selo ponovo je obustavljena. Razlog za prekid radova,   prema rečima direktora za urbanizam nove decentralizovane opštine Gračanica, Nade Brkljač, jesu nepravilnosti koje je opštinsko rukovodstvo našlo u projektnoj dokumentaciji i koji će vrlo brzo biti otklonjeni. Realizacija projekta čiji je glavni investitor Ministartsvo za lokalnu samoupravu Vlade Kosova, počeli su početkom decembra ali su nakon dve nedelje obustavljeni zbog loših vremenskih prilika. Sa nastavkom radova krenulo se pre deset dana nakon što je gradonačelnik nove decentralizovane opštine Gračanica, Bojan Stojanović, investitorima sugerisao da radovi krenu odmah, saznaje KIM radio. Nakon što su radnici 01. februara krenuli sa radovima juče su oni ponovo obustavljeni. Nada Brkljač je KIM radiju kazala da će odsek za urbanizam uspeti da prevaziđe probleme kao i da će radovi vrlo brzo biti nastavljeni. „ Neki delovi iz projektne dokumentacije nisu usaglašeni. To su sitnice koje ne želim da pominjem ali je suština da su radovi zbog toga obustavljeni. Sada vršimo istragu projektne dokumentacije i očekujemo vrlo brzo konkretne rezultate“, rekla je Brkljač. Ona nije mogla da navede krajnji rok za završetak radova ali je kazala da je sredina aprila postavljena kao mogući rok za završetak radova. “ Još uvek nisu postavljene asfaltne baze. Čim one budu postavljene radovi će biti završeni a ja očekujem da će to biti do sredine aprila“, rekla je ona. Ovaj put, u dužini od oko 10 kilometara, koji povezuje dva sela sa srpskom većinom na centralnom Kosovu u poslednjih 10 godina više puta je rekonstruisan, ali neuspešno, jer se sa prvom kišom sve vraćalo u pređašnje stanje. Te radove je u više navrata organizovala  Opština Priština, sa privremenim sedištem u Gračanici ali sredstva su za potpunu rekonstukciju, po rečima nadležnih, uvek izostajala. Nebojša Nikolić, predsednik opštine Priština sa sedištem u Gračanici, koja radi u sistemu Vlade Srbije,  je KIM radiju rekao da se u ovaj projekat opštini Gračanica niko neće mešati ali ako stvari krenu lošim putem Skupština grada Prištine će pokušati da ga reši. Prošle godine lokalna kancelarija  za zajednice je obezbedila sredstava za asfaltriranje deonice ovog puta u dužini od dva kilometra.  

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017