Vesti

Pucano na kuću gradonačelnika Štrpca

Nepoznati počinioci pucali su noćas oko 03.00 časova na kuću gradonačelnika kosovske opštine Štrpce, Bratislava Nikolića. Povredjenih nema.

Nepoznati počinioci pucali su noćas oko 03.00 časova na kuću gradonačelnika kosovske opštine Štrpce, Bratislava Nikolića. Povredjenih nema. Gradonačelnik decentralizovane opštine Štrpce, Bratislav Nikolić, potvrdio je za KIM radio da su nepoznate osobe noćas ispalile više hitaca na njegovu kuću. “Spavali smo kada smo oko tri, posle ponoći, čuli dva kratka rafala. U kući smo se nalazili ja, moja supruga, naše dvoje dece kao i moj brat, snaja i njihovo dvoje dece. Slučaj smo odmah prijavili policiji. Ne znam motive napada. Nisam ništa loše uradio i ne znam zašto bi to iko učinio’, kazao je Nikolić. Savetnik gradonačelnika, Dalibor Jevtić, kazao je za Radio KIM da su na kući Nikolića vidljivi tragovi rupa, nastalih od sedam ispaljenih metaka. “Ovo neće zaustaviti gospodina Nikolića da svoju politiku i dalje sprovodi. Zbog napada koji se dogodio, u Štrpcu među stanovništvom vlada uznemirenost’, kazao je Jevtić. Portparol KPS-a za region Uroševca, Agim Gaši, potvrdio je za KIM radio da je pucano na kuću gradonačelnika Štrpca. ’Patrola je primetila da je pucano iz vozila marke Lada Niva u vazduh. Obavili smo uviđaj, pronašli čaure ali nema nikakvih oštećenja ni na jednoj kući. Za sada nemamo informacije o počiniocima jer patrola nije videla registarske tablice’, kazao je Gaši. Istraga o ovom slučaju je u toku, a za počiniocima se i dalje traga, dodao je portparol KPS-a za region Uroševca.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017