Vesti

SLS osudila napad na kuću Bratislava Nikolića

Samostalna liberalna stranka najoštrije je osudila napad na kuću gradonačelnika opštine Štrpce, Bratislava Nikolića i zatražila od nadležnih policijskih organa da pronađu počinioce i izvedu ih pred sud.

Samostalna liberalna stranka najoštrije je osudila napad na kuću gradonačelnika opštine Štrpce, Bratislava Nikolića i zatražila od nadležnih policijskih organa da pronađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde, navodi se u saopštenju SLS-a dostavljenom KIM radiju. “Kada smo pomislili da je vreme nasilja iza nas, oni koji nemaju snage i znanja da se političkim argumentima bore za svoje ideje i stavove, posežu za oružjem i ugrožavaju ne samo predsednika opštine Štrpce već i njegovu porodicu. Samostalna liberalna stranka čvrsto stoji iza Bratislava Nikolića i podržava politiku koju je počeo da sprovodi u opštini Štrpce’, dodaje se u saopštenju. Navodi se da će funkcioneri i članstvo stranke učiniti sve da zaštite Nikolića ali i druge koji se osećaju ugoženo. “Politika SLS, a i samog Nikolića, je stvaranje normalnog, tolerantnog i demokratskog društva u kojem će se najveća borba voditi u institucijama na demokratski način, bez upotrebe nasilja. Ovaj akt neće uplašiti nijednog člana SLS i stranka će dosledno nastaviti da sprovodi svoju politiku’.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017