Vesti

O. Ivanović: Napadi na Euleks ne doprinose bezbednosti

“Nije dobro ako se puca na misiju koja nam jedina može pomoći u očuvanju bezbednosti”, kaže državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, OIiver Ivanović

“Nije dobro ako se puca na misiju koja nam jedina može pomoći u očuvanju bezbednosti’, kazao je državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, OIiver Ivanović, komentarišući sinoćni napad koji se dogodio na administrativnom prelazu Brnjak.  “Ukoliko se ovi incidenti budu ponavljali, to će samo dati za pravo kosovskim Albancima, koji tvrde da ovde vlada nered i haotično stanje’, kazao je Ivanović. On je naglasio da misija Evropske unije ne može da preduzme nijedan korak ukoliko on prethodno nije usaglašen sa Beogradom. “Sigurno je da misija ima određene probleme u postizanju dogovora sa kosovskim Albancima, ali što se nas tiče, dok god je misija Euleksa statusno neutralna, ona je prihvatljiv sagovornik’, kazao je državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017