Vesti

Gnjilane: U nedelju treći krug lokalnih izbora

U opštini Gnjilane sutra se održava treći krug lokalnih izbora. U nekoliko srpskih sela koja nisu obuhvaćena novim decentralizovanim opštinama biće otvorena glasačka mesta.

Član opštinske izborne komisije Šabani Ferić, kaže za Radio Laser da očekuje dobar odziv Srba. “Trening za članove biračkih odbora u srpskim biračkim centrima je završen i odziv je bio zadovoljavajući. Prema tim podacima mi verujemo da je interesovanje srpskih glasača za izlazak na izbore veliko, što svakako pomaže opštinskoj izbornoj komisiji’, kazao je Ferić. Za opštinske izbore u Gnjilanu prijavljeno je više političkih subjekata iz srpske zajednice. Na izbore izlaze dve političke partije: Samostalna Liberalna stranka (SLS)  i  Srpska demokratska stranke Kosova i Metohije (SDSKIM), kao i tri građanske inicijative: Za evropsko Gnjilane (ZEG), Građanska inicijativa Zavičaj (GIZ) i Građanska inicijativa evropski pokret (GIEP). U drugom krugu izbora za gradonačelnike u 21 opštini na Kosovu glasalo je ukupno oko 38 odsto registrovanih birača.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017