Vesti

U Gnjilanu treći krug izbora

U opštini Gnjilane danas se održava treći krug lokalnih izbora. Biračka mesta otvorena su na vreme.

Predsednik opštinske izborne komisije Ferid Šabani KIM radiju je kazao da je otvoreno 127 biračkih mesta. “Sva biračka mesta otvorena su na vreme osim biračkog mesta u Cernici, gde je zbog tehničkih problema zabeleženo zakašnjenje od nekih dvadesetak minuta’, kazao je Šabani. Prema njegovim rečima pravo glasa na ovim izborima ima 87. 334 glasača. Šabani kaže da će opštinska izborna komisija oko podneva imati prve podatke o izlasnosti birača. Kandidati za predsednika opštine Gnjilane su Ćemalj Mustafa iz PDK i Fatmir Redžepi iz LDK. Glasanje se odvija i u nekoliko srpskih sela oko Gnjilana koja nisu obuhvaćena novim decentralizovanim opštinama.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017