Vesti

Otvorena ambasada Makedonije na Kosovu

Ministar inostranih poslova Makedonije Antonio Milošoski otvorio je danas u Prištini ambasadu ove zemlje. Za ambasadora Makedonije na Kosovu postavljen je Stojan Karajanov.

Na ceremoniji otvaranja Milošoski je rekao da je otvaranje ambasade Makedonije u Prištini potvrda dobrih međudržavnih odnosa sa Kosovom. Šef makedonske diplomatije je kazao da njegova zemlja podržava integritet Kosova i da će mu pomoći u procesu liberalizacije viznog režima. Otvaranje makedonske ambasade u Prištini predsednik Kosova Fatmir Sejdiu je ocenio kao poseban trenutak u razvoju odnosa dve države. “Otvaranje ambasade Makedonije u Prištini je poseban trenutak u razvoju odnosa naše dve suverene države i zadovoljstvo nam je da je danas na Kosovu ministar Milošoski’, kazao je Sejdiu. Makedonski ministar se pre otvaranja ambasade sastao i sa predsednikom Skupštine Jakupom Krasnićijem. Otvaranju makedonske ambasade u Prištini prisustvovali visoki zvaničnici Kosova, kao i ambasadori država koje su ranije otvorile ambasade na Kosovu.  

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017