Vesti

Radnici JKP iz Obilića prekinuli štrajk

Oko pedeset radnika Javnog komunalnog preduzeća opštine Obilić završilo je prostest i blokadu zgrade Kosovskog okruga nakon obećanja da će im u toku dana biti isplaćen zaostali lični dohodak.

Radnici JKP iz Obillića blokirali su jutros zgradu Kosovskog okruga u Gračanici jer, kako tvrde, već četiri meseca ne dobijaju zarade. Predstavnik radnika, Slaviša Jakovljević, rekao je KIM radiju da zaposleni u ovom preduzeću plate nisu primili od decembra prošle godine i da su se zato odlučili da radikalizuju protest i u razgovoru sa načelnikom kosovskog okruga Goranom Arsićem pronađu rešenje. “Mi već 14 dana držimo u blokadi Skupštinu opštinu Obilić. Pošto nismo naišli na razumevanje od strane predsednika opštine Ljubomira Bosanca, rešili smo da protest nastavimo ispred Kosovskog okruga’, kazao je Jakovljević. On kaže da su zarade uplaćene na račun preduzeća ali da  direktor “ne želi da potpiše nalog za plate, pošto je u statusu vršioca dužnosti’. “Nezadovoljstvo radnika je ogromno i naši glavni zahtevi su da se što pre isplate lični dohodci i razreši sadašnji v. d. direktor JKP Zoran Vuksanović’, kazao je Jakovljević. Radnici su prekinuli višečasovnu blokadu zgrade Kosovskog okruga nakon što im je načelnik kosovskog okruga Goran Arsić obećao da će u razgovoru sa predsednikom opštine Obilić, Ljubomirom Bosancem, pokušati da  reši problem i radnicima, kako bi u što kraćem roku zaostale zarade radnicima JKP Obilić bile isplaćene.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017