Vesti

KPS pokrenula istragu zbog pljačke škole u Obiliću

KPS policija traga za osobama koje su tokom protekle noći opljačkale školu “Branko Radičević u Obiliću.

Portparol KPS policije u Prištini, Agron Borovci, izjavio je KIM radiju da je policija rano jutros obavila uviđaj u osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Obiliću koja je tokom protekle noći obijena i opljačkana. On je rekao da je policija utvrdila da su iz škole ukradeni kompjuter i još neke tehničke stvari kao i da je na zgradi razbijen prozor sa zaštitnim rešetkama. „ Policija je pokrenula istragu. Pokušaćemo da pronađemo počinioce i ukradenu robu ali za sada nikakve druge detalje ne mogu da saopštim“, rekao je Borovci. On nije mogao da potvrdi da li će KPS policija u narednom periodu pojačati obezbeđenje školskog objekta i učenika koji tu pohađaju nastavu rekavši „da je to svar o kojoj će glavni štab KPS-a razgovarati“. Škola „Branko Radičević“ u Obiliću opljačkana je tokom protekle noći a 40 srpskih učenika jutros je, po rečima nadležnih, vraćeno kući „iz bezbednosnih razloga“.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017