Vesti

CIK saopštio preliminarne rezultate izbora za gradonačelnika Gnjilana

Kandidat DSK, Ćemalj Mustafa, pobedio je u trećem krugu izbora za gradonačelnika Gnjilana, saopštio je CIK na osnovu preliminarnih rezultata glasanja.

Prema preliminarnim rezultatima, koje je jutros saopštila Centralna izborna komisija Kosova, (CIK), kandidat Demokratske partije Kosova, Ćemalj Mustafa, odneo je pobedu na jučerasnjim izborima za gradonačelnika Gnjilana. Od ukupnog broja upisanih birača (87. 334) za gradonačelnika Gnjilana juče je u trećem krugu glasalo 41, 6 % glasača. Izvršni službenik CIK-a, Đemalj Pećani, izjavio je KIM radiju da je Mustafa osvojio 58% glasova od ukupnog broja izašlih dok je njegov protiv-kandidat iz PDK, Fatmir Redzepi, osvojio poverenje 42% izašlih glasača. Prema rečima Pećanija glasalo se na 127 glasačkih mesta a nepravilnosti nisu zabeležene. Kako KIM radio saznaje glasalo se i u nekoliko srpskih sela oko Gnjilana koja nisu obuhvaćena novim decentralizovanim opštinama.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017