Vesti

Radnici JKP iz Obilića blokirali rad Kosovskog okruga u Gračanici

Oko 50 radnika Javno komunalnog preduzeća opštine Obilić od jutros blokira zgradu Kosovskog upravnog okruga u Gračanici zbog neisplaćenog ličnog dohotka. Predsednik opštine Obilić najavio je da će u toku dana isplatiti radnike.

Zgrada Kosovskog upravnog okruga u Gračanici blokirana je rano jutros a radnici Javno komunalnog preduzeća odlučili su se na ovaj korak pošto im, kako tvrde, nije isplaćena plata za protekli mesec. Načelnik Kosovskog okruga, Goran Arsić, u izjavi KIM radiju, kaže da je stvar mnogo složenija jer je na sednici SO Obilić većinom glasova za direktora Javno komunalnog preduzeća imenovan direktor koji po stručnoj spremi ne odgovara toj poziciji. „Taj direktor se ne nalazi na platnom spisku od strane Ministarstva za Kosovo i Metohiju i iz revolta ne želi da „pusti“ plate svojim radnicima. Ovi radnici su nedavno blokirali i zgradu opštine Obilić ali pošto nije bilo odjeka, odlučili su se da blokiraju i zgradu Kosovskog okruga. Oni žele svoja prava, u ovom slučaju pravo na zaradu“, rekao je Arsić. Predsednik opštine Obilić, Ljubomir Bosanac, u izjavi KIM radiju kaže da će pokušati da u toku dana reši nastali problem i da se očekuje da radnici u toku dana prime svoj lični dohodak. „Direktor nije primio platu i zato neće ni radnicima da uplati dohotke. I to je poenta njihovog štrajka. U toku dana očekujem da se problem reši“, rekao je Bosanac.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017