Vesti

GNJILANE: Do 15 časova izašla trećina glasača

U trećem krugu bira se gradonačelnik Gnjilana između Ćemalja Mustafe (DSK) i Fatmira Redžepija (DPK). Glasanje protiče redovno.

ČAGLAVICA, 14. mart – Građani Gnjilana danas glasaju na kosovskim lokalim izborima za mesto gradonačelnika između kadidadata Demokratskog saveza Kosova Ćemalja Mustafe i kandidata Demokratske partije Kosova Fatmira Redžepija. Do 15 časova, izašlo je nešto više od 26.000 glasača, od čega 285 Srba, što čini oko 30% biračkog tela. , potvrdio je za KIM radio načelnik Centralne izborne komisije Đemalj Pećani. „Sve se odvija bez nepravilnosti i odziv birača je dobar“, kazao je Pećani. Pravo glasa ima 87. 334 glasača. Glasanje se odvija na 127 biračkih mesta. U prethodnom krugu ukupna izlaznost bila je 40%.   Centralna izborna komisija poništila je 13. decembra 2009. godine drugi krug lokalnih izbora zbog utvrđenih nepravilnosti.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017