Vesti

Gnjilane: Do podne izašlo oko 10% glasača

U opštini Gnjilane gde se danas održava treći krug lokalnih izbora do 12 sati izašlo oko deset odsto upisanih birača. Glasanje protiče bez većih nepravilnosti.

Predsednik opštinske komisije Ferid Šabani u izjavi za KIM radio je kazao da se glasanje odvija bez većih nepravilnosti. On je precizirao da je izlaznost do podneva 9, 89%. “Nema nikakvih problema, sve se odvija kako je i planirano. Očekujemo da u popodnevnim satima bude veća izlaznost’, kazao je Šabani. Prema njegovim rečima jedini problem je veliki broj posmatrača koje je teško rasporediti. Kandidati za predsednika opštine Gnjilane su Ćemalj Mustafa iz PDK i Fatmir Redžepi iz LDK. Pravo glasa na 127 biračkih mesta moći će da iskoristi 87. 334 glasača.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017