Vesti

OEBS predstavlja izveštaj o pritvorskim merama na Kosovu

Misija OEBS-a na Kosovu predstaviće u ponedeljak izveštaj o radu sudskih organa na Kosovu u slučajevima određivanja i primene pritvora, kao i o izveštajima na te odluke.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Misija OEBS-a na Kosovu predstaviće u ponedeljak izveštaj o radu sudskih organa na Kosovu u slučajevima određivanja i primene pritvora, kao i o izveštajima na te odluke. OEBS, u saopštenju dostavljenom KIM radiju, navodi da izveštaj procenjuje da li su odluke suda o nametanju, produžetku ili primeni mere pritvora u skladu sa međunarodnim standardima. U izveštaju će biti ukazano na „nemogućnost sudija da u većini slučajeva pravilno obrazlože svoje odluke kojima nameću meru pritvora i na taj način krše pravne standarde“.  O izveštaju i načinima boljeg organizovanja pravosudnog sistema na Kosovu u ponedeljak će govoriti ambasador Marku Lamanen kao i predstavnici pravosuđa na Kosovu, kaže se u saopštenju OEBS-a.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017