Vesti

SLS: Odluka o koaliciji nakon konačnih rezultata izbora

„O mogućoj koaliciji i o ulasku u Vladu Kosova SLS će razgovarati tek nakon objavljivanja konačnih rezultata sa izbora održanih 12. decembra“, kaže portparol ove stranke Dalibor Jevtić.

On je kazao da će o koaliciji sa Hašimom Tačijem razgovarati na sastanku glavnog odbora stranke. „Kada saznamo konačne rezultate sa parlamentarnih izbora, imaćemo sastanak glavnog odbora i na sastanku ćemo, pored ostalih tema, razgovarati i o tome da li ćemo ući u Vladu sa gospodinom Tačijem ili ne“, rekao je Jevtić. On je dodao da bi za dobrobit srpske zajednice ušli u Vladu i u koaliciju sa bilo kojom od albanskih partija. „Kao što je i sam predsednik Republike Srbije gospodin Tadić izjavio da dok se ne dokaže da su sve optužbe upućene Tačiju tačne, mi ćemo, ako je to u interesu srpske zajednice, ući u Vladu sa bilo kojom albanskom partijom“, izjavio je Jevtić.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018