Vesti

R. Trajković: SLS kažnjena zbog izbornih neregularnosti

Samostalna liberalna stranka (SLS) kažnjena je odlukom Vrhovnog suda Kosova sa 3.000 evra zbog neregularnosti tokom izbornog procesa 12. decembra, saopštila je predstavnica Jedinstvene srpske liste (JSL) Rada Trajković.

“Juče je stigao odgovor Vrhovnog suda Kosova povodom žalbe JSL-a u kome je sapšteno da je SLS kažnjena sa 3 hiljada evra zbog neregularnosti tokom izbornog procesa’, kazala je Trajkovićeva na konferenciji za novinare u Medija centru u Čaglavici. Predstavnica JSL-a je istakla da je kazna jedini odgovor u smislu sankcionisanja onoga što se dešavalo tokom izbornog procesa. Dodala je to nije dovoljno i da će se zbog brojnih nepravilnosti koje su se desile na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu, pre svega u srpskim sredinama. ponovo obratiti Centralnoj izbornoj komisiji. “JSL ima zahtev prema CIK-u da uslovni glasovi budu provereni i da te kutije budu zaštićene, jer imamo informacije da u njima ima listića ljudi koji su glasali na više mesta’, kazala je Trajkovićeva. Ona je kazala da JSL ima ima komunikaciju sa jednom međunarodnom institucijom koja prikuplja sve dokaze o legalnosti izbora. “Ta institucija radi vrlo tiho i nadam se da će napraviti nepristrasan i objektivan izveštaj o izborima’, kazala je Trajkovićeva. Trajkovićeva je dodala da JSL, prema još uvek nezvaničnim podacima,   ima preko šest hiljada glasova i u Skupštini Kosova imaće najmanje četiri mandata. “Mi smo moralni pobednici u svemu ovome, jer nijedan glas nismo dobili ucenom niti korupcijom’, zaključila je Trajkovićeva. Komentar na ovu informaciju nismo uspeli da dobijemo od predstavnika SLS-a.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018