Vesti

Krasnići pozdravlja izjavu Tadića

Portparol kosovske vlade u ostavci, Memli Krasnići, pozdravio je izjavu predsednika Srbije da razgovore Beograda i Prištine treba započeti na tehničkom nivou, bez obzira na sadržaj izveštaja Dika Martija.

Krasnići je rekao da je proces formiranja kosovskih institucija posle izbora pri kraju, i da odmah posle toga može da se počne sa razgovorima, prenela je televizija B92. ’Smatramo da je to bila konstruktivna izjava koja služi pokretanju dijaloga predviđenog između Kosova i Srbije“, rekao je on. To je deo evropske agende i ’mi smo već kao institucije Kosova izrazili naš stav da smo spremi da razgovaramo o temama tehničkog karaktera, koje će doprineti poboljšanju života građana obe zemlje’, kazao je Krasnići, dodajući da bi to bio doprinos za zatvaranje dugog poglavlja animoziteta i početak novog poglavlja zajedničke perspektive’. Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Novom Sadu da razgovore Beograda i Prištine treba započeti na tehničkom nivou, bez obzira na sadržaj izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija. Taj izveštaj teško optužuje kosovskog premijera Hašima Tačija za trgovinu organima otetih Srba.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018