Vesti

CIK:Poslednje pripreme za drugi krug glasanja

Centralna izborna komisija Kosova usvojila operativni plan za drugi krug izbora, koji će se u pojedinim opštinama održati 9. januara.

Prema tom planu, predizborna kampanja će trajati od 5. do 7. januara. Zbog utvrđenih nepravilnosti, CIK je odlučio da se u potpunosti ponove izbori u opštinama Srbica, Glogovac i Dečani. Takođe, odlučeno je da se izbori ponove na po jednom glasačkom mestu u opštinama Mališevo i Lipljan. CIK je zbog sumnje da je i u drugim sredinama na Kosovu bilo nepravilnosti, naredila da se izvrši novo prebrojavanje glasova na 40 odsto glasačkih mesta, odnosno na 760 od ukupno 2. 280 glasačkih mesta. Očekuje se da će Centar za prebrojavanje glasova, koji deluje u okviru CIK-a, brojanje završiti pre ponavljanja izbora u pet opština.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018