Vesti

Leposavić: Ranjen Srbin

Kosovski Srbin S. F. (22) povređen je sinoć kada je na njegovo vozilo pucano iz automobila u pokretu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Raška, u blizini Leposavića.

Zamenik regionalnog direktora Kosovske policijske službe (KPS) Ergin Medić izjavio je Kontakt plus radiju da se incident dogodio oko 22 sata u mestu Ceranjska Reka u blizini Leposavića i da je policija ovaj događaj okarakterisala kao pokušaj ubistva. Pored povređenog mladića, koji je zbrinut u Zdrastvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, u automobilu se nalazila još jedna osoba koja je ostala nepovređena. Istraga u vezi sa ovim slučajem je u toku, rekli su u KPS. Nakon što je ovog meseca ubijen Šefko Salković a ranjen Edin Islamović, ovo je drugi ozbiljan incident u ovom delu Kosova.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018