Vesti

Opština Klokot organizovala multietnički kamp na Brezovici

Opština Klokot je u saradnji sa jedinicom za zajednice policijske stanice u Vitini organizovala multietnički zimski kamp u okviru kojeg je oko 40 učenika nekoliko dana provelo na Brezovici. Predsednik opštine Klokot Saša Mirković kaže da je opština izdvojila 3000 evra kako bi deci obezbedila nekoliko dana druženja na planini.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Prema njegovim rečima organizovane su razne sportske i edukativne aktivnosti. “Opština Klokot je deci bez roditelja, deci sa dobrim vladanjem u školi omogućila neku vrstu rekreacije na ovaj način. Bio je to kratak izlet na planini, druženje sa decom iz drugih škola i sa decom iz drugih zajednica’, kazao je Mirković. Jedan od nastavnika koji su bili na kampu na Brezovici Nikola Stolić KIM radiju je kazao da je deci koja žive u izolovanim sredinama prijao izlazak. Prema njegovim rečima mnogima od njih ovo je prvi odlazak na planinu. “Ovaj kamp se organizuje u poslednjih pet godina i to je sada već tradicija. Do sada je bio organizovan od strane vitinske opštine, a ove godine po prvi put organizovala ga je nova opština Klokot. Deca su imala priliku da se druže, razmenjuju svoja iskustva i uče skihanje’, kaže Stolić i dodaje da je jako zadovoljan organizacijom kampa. Draža Makić, je učenik Osnovne škole “Sveti Sava’ u Klokotu, treći je razred i kaže da mu je na planini bilo divno. “Bilo je lepo, družili smo se skijali, upoznao sam dosta novih drugova i drugarica i voleo bih da naše škole organizuju još neka slična druženja’. Dejan Vesić nikada do sada nije bio na zimovanju. Kaže da nije imao ni predstavu koliko je odlazak na planinu lep. “Jedva čekam da ponovo odem. Tamo je divno i mislim da bih mogao ceo dan da provedem na snegu’, kaže Vesić. Portparol policije za region Gnjilana Ismet Hašani KIM radiju je kazao da je policija obezbeđivala ovaj kamp i da je sve proteklo u najboljem redu. U multietničkom kampu učestvovala su deca osnovnih škola iz Klokota, Mogile i Vrbovca.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017