Tramp čestitao Tačiju 12. godišnjicu nezavisnosti Kosova

Predsednik Kosova Hašim Tači primio je telegram čestitke od predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa povodom 12. godišnjice nezavisnosti Kosova, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

Podeli ovaj članak sa:
  • Donald Tramp (Foto REUTERS/Kevin Lamarque)

"Američki narod, zajedno sa mnom, čestita svim građanima Kosova 12. godišnjicu nezavisnosti. Snažne veze između Kosova i Sjedinjenih Američkih Država iskovane su zajedničkim naporima stvaranja Kosova kao suverene, nezavisne, multietničke i demokratske države", navedeno je u telegramu predsednika Trampa.

On je čestitao Kosovu na demokratskim izborima u oktobru, pozdravljajući konstantno angažovanje na unapređenju mira, pravde i prisperiteta za kosovski narod i čitav region Zapadnog Balkana.

"Želimo vam uspeha u narednim godinama, u vašoj usredsređenosti na normalizaciju odnosa sa Srbijom, u jačanju vladavine prava i stvaranju uslova za što vibrantiji razvoj privatnog sektora", napisano je u ovom telegramu čestitke.

Predsednik Tramp je na kraju napisao da će budućnost Kosova biti svetla.

"Sjedinjene Američke Države ostaju i dalje posvećene snažnim bilateralnim odnosima zasnovanin na vrednom radu vašeg dinamičnog stanovništva i konstantnoj opredeljenosti za naše zajedničke vrednosti", napisao je on.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane