Vesti
Saopštenja

Kfor: Održana radionica povodom priprema za „Srebrnu sablju 2020“

U sedištu Saveta bezbednosti Kosova održana je pripremna radionica koju je vodio KFOR u okviru priprema za vežbu pružanja pomoći u katastrofama "Srebrna sablja 2020", zakazane  za septembar, navodi se u saopštenju Kfora.
Kfor: Održana radionica povodom priprema za „Srebrnu sablju 2020“
Prpiremne vežbe (Foto Kfor)

U saopštenju se napominje da je radionica osmišljena radi daljeg unapređenja zajedničkog rada među partnerima i predstavljala je još jedan važan korak ka fazi održavanja vežbe.

„Srebrna sablja odražava dugogodišnju posvećenost NATO-a i KFOR-a da doprinese bezbednom okruženju i slobodi kretanja u korist svih zajednica na Kosovu, u uskoj saradnji sa svim institucijama i bezbednosnim organizacijama“.

Radionicu je vodio brigadni general Loran Mišo, zamenik komandanta KFOR-a, a prisustvovao je direktor Odeljenja za analizu i bezbednosnu politiku pri Sekretarijatu Saveta bezbednosti Kosova Bekim Podrimčaku kao i predstavnici Kosovske agencije za upravljanje vanrednim situacijama, kosovske policije i beznednosnih snaga,  Crveni krst Kosova i Euleks, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

“Norveška spremna da pomogne“
Norveški ambasador na Kosovu Jens Erik Grandahl kazao je u razgovoru sa kosovskim ministrom zdravlja i njegovim zamenicima da je Norveška spremna da da svoj doprinos javnom zdravlju Kosova.
  • 06.04.2020
Predstavnici EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Lajčaka
Šefovi misija EU i zemalja članica EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU i pozivaju dve strane da nastave dijalog, saopšteno je danas iz Kancelarije EU u Prištini.
  • 06.04.2020
Ambasada SAD: Zajedno u borbi protiv Kovida 19
"Zajednički rad, praćenje smernica zdravstvenih radnika i ostavljanje po strani podele po zajednicama su esencijalni za pobedu nad Kovid 19", poruka je iz Američke ambasade na Kosovu.
  • 05.04.2020
Odluke Vlade ostaju na snazi
Odluke Vlade Kosova donete kao mere zaštite u borbi protiv koronavirusa ostaju na snazi do donošenja neke druge, saopšteno je danas medijima.
  • 05.04.2020
Raspodela pomoći za socijalno ugrožene
Volonteri Omladinskog saveta i Kriznog štaba opštine Gračanica podelili su pomoć za blizu 60 socijalno ugroženih porodica i staračkih domaćinstava.
  • 05.04.2020
Stiže novac za opštine sa najboljim učinkom
Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) zajedno sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), Švedskom i Norveškom je izdvojilo 4,9 miliona evra za opštine koje su imale najbolji učinak. Među njima je i Opština Gračanica kojoj će biti dodeljeno blizu 54 hiljade evra.
  • 03.04.2020