Jevtić i Redžepi čestitali Dan Aškalija

Danas se obeležava Dan Aškalija. Predstavnici srpskih i kosovskih vlasti uputili su pripadnicima aškalijske zajednice čestitke.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dalibor Jevtić (Foto Kim arhiva)
 • Emilija Redžepi (Foto sandzacke.rs)

Jevtić čestitao dan Aškalija

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Dan Aškalija pripadnicima ovog naroda.

“Poštovani pripadnici aškalijskog naroda, vaš narod je podjednako važan kao i svi narodi na Кosovu, pa će upravo zbog toga Ministarstvo za zajednice i povratak na čijem sam ja čelu iznalaziti načine da ravnopravno pomaže Aškalije kao i ostale nevećinske narode”.

“Кroz sprovođenje antidiskriminacionih politika, nastojaću da stvorimo povoljan ambijent za efikasno obezbeđivanje zaštite svih nevećinskih naroda od bilo kog vida diskriminacije”.

Dalje se dodaje da će Ministarstvo za zajednice i povratak biti tu da pomogne u težnji da se stvori bolje i prosperitetnije okruženje.

“A najbolje razultate ćemo postići tako što ćemo uvažavati tuđe i drugačije, iskrenim suživotom i suštinskom tolerancijom što definitivno doprinosi izgradnji mostova međusobnog poverenja. Ostajemo posvećeni građenju bolje budućnosti i društvu jednakih šansi za sve narode na Кosovu” ,navodi se u čestitki Jevtića.

Emilija Redžepi: Da praznik provedete u zdravlju i sreći

Ministarka za adminisraciju lokalne samouprave Emilija Redžepi čestitala je Dan Aškalija svim pripadnicima aškalijske zajednice.

"Svim pripadnicima želim da ovaj praznik provedu u zdravlju, sreći i blagostanju i da i ubuduće, kao što su i do sada, rade na očuvanju svog identiteta i suživota sa drugim zajednicama na Kosovu, negujući svoju kulturu, tradiciju, običaje i jezik”, stoji u čestitki ministarke Redžepi.

Ministarka Redžepi je pozvala predstavnike institucija, centralnih i lokalnih, da sa većim zalaganjem pristupaju potrebama i problemima aškalijske zajednice “radi poboljšanja njihovog položaja u kosovskom društvu”.

Ostale vesti

 • Đorđević: Građani lakše do informacija o pravima na Kosovu

  Đorđević: Građani lakše do informacija o pravima na Kosovu

  Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da "svi građani Srbije koji imaju pitanja u vezi sa ostvarivanjem određenih prava na Kosovu, počev od sutra, mogu da se obrate ministarstvu svakog utorka i četvrtka od 10 do 14 časova", prenosi Tanjug.

 • "Sajam turizma prilika za promociju Gračanice"

  Turistička organizcija Gračanice učestvovaće po sedmi put na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. „Cilj je promocija Gračanice kao turističke destinacije i povećanje broja turista“, kazao je za RTV Kim direktor TO u Gračanici Boban Petrović.

 • Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Potpredsednik Srpske liste, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je sinoć i razgovarao sa oko 160 studenata i postdiplomaca univerziteta sa teritorije centralne Srbije, buduće lidere okupljene pri Fondaciji „Za srpski narod i državu“.

 • Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane