Danas potpisivanje pisma o namerama za uspostavljanje železničke linije

U Minhenu će danas biti potpisano pismo o namerama o uspostavljanju direktne železničke linije Beograd–Priština.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je istakao da je reč je o pismu o namerama, tj. o jednoj političkoj izjavi da se obnovi nakon 20 godina direktan železnički saobraćaj između Beograda i Prištine.

Kazao je da će od uvođenja linije korist imati srpska privreda, kao i Srbi koji žive na Kosovu.

"To je nešto što kada se jednom realizuje, a to podrazumeva obnovu železničke pruge od Prištine, preko Podujeva do administrativnog prelaza Merdare – srpska roba brže će dolaziti u našu južnu pokrajinu, putnici i sve drugo će ići mnogo lakše", naveo je Đurić.

Istakao je da je to i jedna politička poruka.

"Nemojmo zaboraviti da u regionu Gračanice, dakle centralnom Kosovu i Metohiji, živi preko 20.000 Srba. Mislim da bi osim naše privrede koja će imati kada se ovo realizuje nesumnjivu korist, da bi nesumnjivu korist mogli da imaju i naši sunarodnici na centralnom Kosovu i Metohiji", poručio je Đurić I izrazio nadu da će uskoro biti ukinute i takse.

Ukazao je da će Ministarstvo saobraćaja, zajedno sa celom Vladom, raditi u narednom periodu na realizaciji toga.
"Sa naše strana infrastruktura je funkcionalna i spremna, a zbog ratnih dejstava na Kosovu i Metohiji i zbog krađe šina, pošto je nekoliko desetina kilometara pruge van funkcije sa strane privremeno pod upravom prištinskih institucija, biće puno posla i za one koji treba da rade na obnovi pruge", zaključio je Đurić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane