Vesti
Politika

Skupština Kosova usvojila odluku o smanjenju broja komisija i njihovih članova

Skupština Kosova je usvojila odluku o smanjenju broja parlamentarnih komisija sa 16, koliko je bilo ranije, na 14 i smanjila broj njihovih članova.
Skupština Kosova usvojila odluku o smanjenju broja komisija i njihovih članova
Skupština Kosova (Foto Kim)

Prethodno je na sednici Predsedništva parlamenta postignut dogovor o potvrđivanju važenja odluke o broju i sastavu komisija i predlog Demokratske partije Kosova da se shodno poslovničkim procedurama na sednici glasa o smanjenju broja komisija.

Skupština je posle toga sa 90 glasova usvojila odluku.

Današnja sednica je počela pesmama pokojne dive kosovske muzike Nedžmije Pagaruše.

Usledilo je postavljanje slike predsednika Kosova Hašima Tačija ispod grba Kosova, kao reakcija dela poslanika Demokratske partije Kosova, zbog promene mesta slike kosovskog predsednika u kabinetu predsednice Parlamenta Vjose Osmani.

Skupština Kosova je pre pauze donela odluku da se nastavi sa privremenim finansiranjem obaveza iz budžeta Kosova za mart 2020. godine.Ostale vesti

Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020
Predstavnici Beograda i Prištine nastaviće razgovore u Briselu u ponedeljak 27. septembra, potvrdio je specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.
  • 24.09.2020
Lajčak pozvao predstavnike Prištine i Beograda na sastanak
Specijalni izaslanik Evropske Unije (EU) za dijalog između Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak poslao je pozivnice Prištini i Beogradu za novi susret u okviru pregovora o normalizaciji odnosa, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz pouzdanih izvora u Briselu.
  • 24.09.2020