"Ubrzo sporazum o priznavanju vozačkih dozvola sa Nemačkom"

Priština će ubrzo sklopiti sporazum sa Nemačkom kojim će biti priznate kosovske vozačke dozvole u ovoj zemlji članici Evropske unije, najavio je novi ministar unutrašnjih poslova Agim Veljiu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Kosovska vozačka dozvola (Foto MUP Kosova)

Veljiu se tokom jučerašnjeg dana sastao sa zvaničnikom nemačkog Ministarstva za komunikacije i digitalna pitanja Nemačke, Gvidom Zilkeom, sa kojim je, kako prenosi Lajmi.net, razgovarao o sporazumu o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola.

Ovaj ministar je naglasio da će kosovska vlada zajedno sa Agencijom za registraciju građana podržati njegovo zaključivanje.

Optimističan je da će sporazum ubrzo biti zaključen, a što će, kako je naveo, biti važno za drumski saobraćaj, kako u regionu, tako i u EU.

Zahtev za priznavanje kosovskih vozačkih dozvola Priština je podnela još 2019, dok će konačnu odluku o ovom sporazumu doneti Nemačka, piše Lajmi.net.

Ostale vesti

 • Đorđević: Građani lakše do informacija o pravima na Kosovu

  Đorđević: Građani lakše do informacija o pravima na Kosovu

  Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da "svi građani Srbije koji imaju pitanja u vezi sa ostvarivanjem određenih prava na Kosovu, počev od sutra, mogu da se obrate ministarstvu svakog utorka i četvrtka od 10 do 14 časova", prenosi Tanjug.

 • "Sajam turizma prilika za promociju Gračanice"

  Turistička organizcija Gračanice učestvovaće po sedmi put na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. „Cilj je promocija Gračanice kao turističke destinacije i povećanje broja turista“, kazao je za RTV Kim direktor TO u Gračanici Boban Petrović.

 • Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Potpredsednik Srpske liste, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je sinoć i razgovarao sa oko 160 studenata i postdiplomaca univerziteta sa teritorije centralne Srbije, buduće lidere okupljene pri Fondaciji „Za srpski narod i državu“.

 • Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane