Advokat Vasić: Ne postoje osnovi za održavanje pripremnog ročišta

Novo pripremno ročište pred suđenje optuženima za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića najavljeno je za sutra u 10 časova. Advokat Dejan A. Vasić, branilac optuženog Dragiše Markovića, u izjavi za RTV Kim kaže da ne veruje da će Tužilaštvo sutra uopšte održati ročište.

Podeli ovaj članak sa:
  • Advokat Dejan A. Vasić (Foto privatna arhiva)

Iako je najavljeno za sutra, pripremno ročište moglo bi da bude ponovo odloženo, uveren je advokat Vasić.

„Mislim da ni sutra ne postoje osnovi za održavanje pripremnog ročišta. Odbrani su dostavljene optužnice, prevedeni spisi, predmeti i tako dalje. Ja sam od te velike hrpe dokaznog materijala uspeo da to "prođem"“, navodi Vasić.

Nakon što je krajem decembra prvo ročište odloženo zbog prevoda matrijala, u međuvremenu su branioci  optuženih  dobili su dopunjenu i prevedenu optužnicu od 40 strana i 12.500 strana dokumentacije, sa dokazima iz tog predmeta.

Međutim, Vasić kaže da nedostaju brojni dokazi koji se tiču njegovog klijenta, a koji su vezani za veštačenje njegovih komunikacija.

„Pre svega, nije nam dostavljen izveštaj koji je tužilaštvo Republike Srbije dostavilo vezano za kontakte koje on tog dana ostvarivao (Dragiša Marković) sa svog telefona. Takođe, nedostaje i ekspertiza koju je kosovsko tužilaštvo uradilo na tom istom telefonu. Tako da ne verujem da sutra Tužilaštvo može da održi ročište i da se optuženi izjasne u pogledu optužnice“, ističe Vasić.

Prvo ročište za ubistvo Olivera Ivanovića trebalo je da bude održano 30. decembra prošle godine. Međutim, zbog toga što odbrana nije dobila prevod dopunjene optužnice, ono je odloženo za 11. februar.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane