Vesti
Hronika

Advokat Vasić: Ne postoje osnovi za održavanje pripremnog ročišta

Novo pripremno ročište pred suđenje optuženima za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića najavljeno je za sutra u 10 časova. Advokat Dejan A. Vasić, branilac optuženog Dragiše Markovića, u izjavi za RTV Kim kaže da ne veruje da će Tužilaštvo sutra uopšte održati ročište.
Advokat Vasić: Ne postoje osnovi za održavanje pripremnog ročišta
Advokat Dejan A. Vasić (Foto privatna arhiva)

Iako je najavljeno za sutra, pripremno ročište moglo bi da bude ponovo odloženo, uveren je advokat Vasić.

„Mislim da ni sutra ne postoje osnovi za održavanje pripremnog ročišta. Odbrani su dostavljene optužnice, prevedeni spisi, predmeti i tako dalje. Ja sam od te velike hrpe dokaznog materijala uspeo da to "prođem"“, navodi Vasić.

Nakon što je krajem decembra prvo ročište odloženo zbog prevoda matrijala, u međuvremenu su branioci  optuženih  dobili su dopunjenu i prevedenu optužnicu od 40 strana i 12.500 strana dokumentacije, sa dokazima iz tog predmeta.

Međutim, Vasić kaže da nedostaju brojni dokazi koji se tiču njegovog klijenta, a koji su vezani za veštačenje njegovih komunikacija.

„Pre svega, nije nam dostavljen izveštaj koji je tužilaštvo Republike Srbije dostavilo vezano za kontakte koje on tog dana ostvarivao (Dragiša Marković) sa svog telefona. Takođe, nedostaje i ekspertiza koju je kosovsko tužilaštvo uradilo na tom istom telefonu. Tako da ne verujem da sutra Tužilaštvo može da održi ročište i da se optuženi izjasne u pogledu optužnice“, ističe Vasić.

Prvo ročište za ubistvo Olivera Ivanovića trebalo je da bude održano 30. decembra prošle godine. Međutim, zbog toga što odbrana nije dobila prevod dopunjene optužnice, ono je odloženo za 11. februar.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020