Vesti
Društvo

Meštani Gornje Gušterice podigli električne bandere

Meštani Gornje Gušterice sami su se organizovali i podigli električne bandere, koje je pre dva dana oborio jak vetar, a zbog kojih jedan deo sela nije imao elektirčnu energiju.
Meštani Gornje Gušterice podigli električne bandere
Meštani Gornje Gušterice podižu bandere (Foto RTV Gračanica)

Kako ističu više puta su se obraćali KEDS-u i ukazivali na postojeći problem, ali do sada nisu naišli na razumevanje.

Iz tog razloga, desetak meštana iz Gornje Gušterice uzelo je stvar u svoje ruke i danas, u toku popodneva, su podigli i učvrstili oborene i iskrivljene bandere.

"Više puta smo se obraćali KEDS-u da nam reši problem. Više puta smo prijavljivali da su bandere dotrajale jer su stare nekoliko desetina godina i da će se usled jačeg vetra srušiti, što se pre par dana i desilo. Kako reakcije nije bilo, na kraju smo se sami organizovali, podigli bandere i učvrstili ih. To smo uradili pre svega zbog bezbednosti“, složni su meštani.

Meštani se nadaju da će nadležni iz elektrodistribucije pomoći, odnosno, da će u dogledno vreme zameniti dotrajale električne bandere i postaviti novi stubovi.Ostale vesti

Obuka za konobare, prilika za posao

Turistička organizacija Gračanice, po drugi put, organizuje obuku za konobare. Priliku da nauče kako da ugoste mušterije u gračaničkim restoranima imaju nezaposleni mladi ljudi, ali i oni koji su se već oprobali u ovom poslu.

  • 30.09.2020
KM: Obustava rušenja lokala do daljeg
Rušenje ilegalno izgrađenih objekata u Kosovskoj Mitrovici obustavlja se do daljeg, obavestila je danas na javnoj raspravi vlasnike i korisnike lokala glavna izvršna službenica opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić. Ukoliko danas ne bude održana sednica i na njoj doneta odluka o stopiranju rušenja lokala na dve godine, građani, vlasnici i korisnici istih, za sutra najavljuju nove poteze, bez preciziranja o kakvim se tačno koracima radi.
  • 30.09.2020
Naim Ćeljaj novi ombudsman Kosova

Narednih pet godina Naim Ćeljaj obavljaće dužnost ombudspersona Kosova.

  • 29.09.2020
Porodice u staroj školi u Gračanici tri dana bez struje
U staroj školi u Gračanici dve porodice od subote nemaju struju. Do kvara je došlo nakon lošeg vremena, kada su kablovi pokidani. Stanarka Jelena Stanojević ističe da je ekipa Keds-a danas izašla na teren, ali da kvar nije rešen.
  • 28.09.2020
Budžetski prihodi Kosova za osam meseci manji oko 150 miliona
Zbog pandemije korona virusa, budžetski prihodi Kosova su za osam meseci oko 150 miliona evra manji, rečeno je u Carini i Poreskoj administraciji Kosova (PAK).
  • 27.09.2020
Može li zimnica bez ajvara?

Kada dođe kraj leta, na centralnom Kosovu počinje sezona spremanja zimnice. Žene, posebno one malo starije, tada su neverovatno užurbane i kreativne. Poseban ritual predstavlja spremanje ajvara.

  • 26.09.2020