Putevi u novobrdskoj opštini prohodni

Svi putevi u novobrdskoj opštini su danas prohodni. Međutim, kako je za Puls izjavio predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović, iznenadne padavine i visoki snežni nanosi naneli su velike probleme građanima.

Podeli ovaj članak sa:
 • Čišćenje snega u Novom Brdu (Foto Puls)

Sneg i smetovi su doveli do otežanog snabdevanja električnom energijom, koja je, zbog vremenske nepogode, često bila u prekidu u domaćinstvima širom novobrdske opštine.

Zbog kvarova na električnoj mreži došlo je do prekida signala na televizijskim predajnicima i ostalim komunikacionim sistemima na Zelenom Vrhu, koji privremeno nisu bili u funkciji.

Zahvaljujući angažovanju čelnih ljudi opštine Novo Brdo, omogućen je prilaz svim putevima i mobilnim ekipama za otklanjanje kvara.

Od danas se može konstatovati da su svi putevi na teritoriji ove opštine prohodni i da građani mogu obavljati svoje svakodnevne poslove bez većih problema.

"Da bi se osigurala pomoć starijima, radnici lokalne samouprave biće angažovani i tokom vikenda”, izjavio je gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović.

On ističe da će, ako bude potrebe, opština Novo Brdo angažovati dodatnu mehanizaciju i ljudstvo na čišćenju puteva, kako bi se osigurala građanima stabilna saobraćajna komunikacija tokom zime.

Opština Novo Brdo prostire se na površini od preko 200 kvadratnih kilometara, od toga je gotovo više od 90 odsto brdsko-planinsko područje. Nadmorska visina dostiže i do 1.200 metara, zime su obično duge i surove, a putevi i pojedini zaseoci od snežnih nanosa ponekad su danima odsečeni od sveta.

Ostale vesti

 • Đorđević: Građani lakše do informacija o pravima na Kosovu

  Đorđević: Građani lakše do informacija o pravima na Kosovu

  Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da "svi građani Srbije koji imaju pitanja u vezi sa ostvarivanjem određenih prava na Kosovu, počev od sutra, mogu da se obrate ministarstvu svakog utorka i četvrtka od 10 do 14 časova", prenosi Tanjug.

 • "Sajam turizma prilika za promociju Gračanice"

  Turistička organizcija Gračanice učestvovaće po sedmi put na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. „Cilj je promocija Gračanice kao turističke destinacije i povećanje broja turista“, kazao je za RTV Kim direktor TO u Gračanici Boban Petrović.

 • Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Potpredsednik Srpske liste, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je sinoć i razgovarao sa oko 160 studenata i postdiplomaca univerziteta sa teritorije centralne Srbije, buduće lidere okupljene pri Fondaciji „Za srpski narod i državu“.

 • Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane