Vesti
Saopštenja

Opština Gračanica: Počinju izbori za Lokalne savete

Narednih dana u selima Opštine Gračanica održaće se izbori za Lokalne savete. Meštani se pozivaju da prisustvoju ovim događajima kako bi izabrali svoje predstavnike, saopšteno je iz informativne službe Opštine Gračanica.
Opština Gračanica: Počinju izbori za Lokalne savete
Opština Gračanica (Foto Kim)

Ove sedmice održaće se izbor Lokalnih saveta u Livađu i Gornjoj Gušterici, izbor predstavnika Gračanice odložen je do daljnjeg.

Sutra, 4. februara u 18 časova u objektu OŠ „Кnez Lazar“ u Livađu održaće se izbor prvog Lokalnog saveta.

Dva dana kasnije, 6. februara takođe u 18 časova održaće se izbor Lokalnog saveta za Gornju Guštericu, u objektu OŠ „Кnez Lazar“ u tom mestu.

Meštani se pozivaju da prisustvoju ovim događajima kako bi izabrali svoje predstavnike.

Izbor Lokalnog saveta za Gračanicu, koji je trebao da se održi danas u 15 časova u Domu kulture u Gračanici odložen je zbog pripreme pozorišne predstave, i odlaže se do daljnjeg, saopšteno je.

O održavanju izbora Lokalnog saveta za Gračanicu meštani će biti blagovremeno obavešteni.

 Ostale vesti

Rakić sa ambasadorima Finske i Mađarske
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se sa ambasadorkom Finske Piom Stjernval i novoimenovanim ambasadorom Mađarske Jožefom Benceom. Na sastancima je bilo reči o aktuelnim pitanjima i nastavku saradnje, saopšteno je iz MLS-a.
  • 30.09.2020
Đurić od Izraela očekuje poštovanje nacionalnih interesa Srbije
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i novoimenovani ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan razgovarali su danas o nedavno potpisanom vašingtonskom sporazumu koji predviđa otvaranje ambasade Srbije u Izraelu ali i priznavanje Kosova od strane te zemlje.
  • 30.09.2020
Pregovori Srba i Bošnjaka oko škole u Drajčicima
U nastojanju da se pronađe kompromisno rešenje i spreči rušenje škole u Drajčićima, stare 116 godina, zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak su organizovali sastanak predstavnika Srba i Bošnjaka iz prizrenskog kraja.
  • 30.09.2020
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv B.M.
Specijalno tužilaštvo Kosovo Osnovnog suda u Prištini podiglo je optužnicu protiv B.M. za krivično delo "krijumčarenje migranata".
  • 29.09.2020
“Transformativno finansiranje ravnopravnosti polova na zapadnom Balkanu“
UN Women i Sida (Švedska međunarodna saradnja za razvoj) pokrenule su danas četvorogodišnji regionalni program za podršku vladama Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije u unapređivanju rodne ravnopravnosti u svim fazama nacionalnih i lokalnih procesa.
  • 29.09.2020
Zemaj i Hasanaj o borbi protiv koronavirusa
Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj sastao se danas sa zamenikom ministra zdravlja Severne Makedonije Iljirom Hasanije. Razgovarali su o epidemiološkoj situaciji i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.09.2020