"Nova vlada u Prištini da bude posvećena regionalnoj stabilnosti"

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić i šef Misije OEBS-a na Кosovu Jan Bratu razgovarali su o položaju srpskog naroda na Кosovu i aktivnostima OEBS-a na zaštiti i garantovanju prava Srba i drugih nealbanaca.

Podeli ovaj članak sa:
  • Jan Bratu i Marko Đurić (Foto: Kancelarija za KiM)

Sagovornici su razmatrali političku i bezbednosnu situaciju na Кosovu. Nakon sastanka, Marko Đurić je istakao da je "potrebno da nova vlada u Prištini bude iskreno posvećena regionalnoj stabilnosti i poštovanju ljudskih prava".

Beograd je, prema Đurićevim rečima, spreman da o normalizaciji odnosa razgovara sa svim demokratski izabranim političkim predstavnicima Albanaca sa Кosova, ali tek nakon što budu povučene takse na robu iz centralne Srbije.

U saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM se navodi i da je Đurić sagovorniku preneo da će se "srpski politički predstavnici okupljeni u Srpskoj listi na sve raspoložive demokratske načine boriti za zaštitu interesa našeg naroda u pokrajini, i da očekuju da srpskom narodu konačno budu i u praksi garantovana sva prava propisana prištinskim zakonima i ustavom".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane