Vesti
Kultura

Svetosavski koncert ansambla Venac

Omladinski ansambl Venac i pet dečijih ansambala organizuju u petak veliki Svetosavski koncert.
Svetosavski koncert ansambla Venac
Dečiji ansambl Venac (Foto Fejsbuk)

Ovaj koncert, kako su saopštili, označava podršku SPC i Mitropoliji crnogorsko primorskoj i vernicima u Crnoj Gori u borbi za očuvanje svetinja.

“Кako je sada naš bratski narod u Crnoj Gori u najvećem iskušenju da očuva srpstvo i Pravoslavlje, ovim koncertom želimo da im pružimo podršku da hrabro brane i odbrane naše svetinje”, navodi se u saopštenju Ansambla Venac.

Koncert će se održati u velikoj sali Doma Kulture Gračanica s početkom u 18 časova. Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.Ostale vesti

Omaž Zoranu Jovanoviću Dobrotinu – Povratak prirodi
Dom kulture „Gračanica“ će večeras za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice, a u okviru programa predstavljanja znamenitih likovnih umetnika sa Кosova odati omaž grafičaru i slikaru Zoranu Jovanoviću Dobrotinu.
  • 07.04.2020
Kulturni program putem Fejsbuka
Dom kulture „Gračanica“ je za četvrtu nedelju koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Кorona pripremio raznovrsni program koji se može pratiti online.
  • 05.04.2020
Filmski dan Doma kulture na internetu
Dom kulture za danas preporučuje filmski program na internetu i poziva gledaoce da prate filmski festival "Moj off" i pogledaju neke od najnovijih i najprestižnijih naslova svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu.
  • 02.04.2020
Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020