Vesti
Kultura

Dečja predstava "Slatki nemir" sutra u Donjoj Gušterici

Predstava “Slatki nemir”, Tode Nikoletića biće izvedena sutra pred publikom u Donjoj Gušterici.
Dečja predstava
Detalj iz predstave "Slatki nemir" (Foto Nikola Ilić)

U Domu kulture u 11 sati, najmalađi, ali i oni stariji moći će da uživaju u predstavi “Slatki nemir” amaterskog pozorišta “Janićije Popović”, a po scenariju Mihaila Laptoševića.

Predstava „Slatki nemir“ je priča o dečacima koji su zaljubljeni u devojčice. Tako zaljubljeni pokušavaju da osvoje srce svojih draga. Predstava govori i o odrastanju, sazrevanju i puberteskim problemima i nedoumicama.

„Odabrali smo tekst Tode Nikoletića, zato što mi je cilj da deca budu slobodna i samouverena u svojim odlukama, kako bi jednog dana kada odrastu mogli da izaberu koga će uzeti za ruku da sa njim razmenjuju misli, rečenice, osećanja, kako bi u budućem odnosu na relaciji dečak-devojčica bili laki, neopterećeni, bez straha ili nervoze i da ih taj osećaj ne sputava kasnije u životu da budu slobodni“, reči su reditelja predstave Mihaila Laptoševića.

Duhovitost i muzika čine ovu predstavu još zanimljivijom.

Predstavu igraju glumci AP “Janićije Popović’”, koje radi u sklopu Doma kulture “Gračanica’”.Ostale vesti

Omaž Zoranu Jovanoviću Dobrotinu – Povratak prirodi
Dom kulture „Gračanica“ će večeras za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice, a u okviru programa predstavljanja znamenitih likovnih umetnika sa Кosova odati omaž grafičaru i slikaru Zoranu Jovanoviću Dobrotinu.
  • 07.04.2020
Kulturni program putem Fejsbuka
Dom kulture „Gračanica“ je za četvrtu nedelju koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Кorona pripremio raznovrsni program koji se može pratiti online.
  • 05.04.2020
Filmski dan Doma kulture na internetu
Dom kulture za danas preporučuje filmski program na internetu i poziva gledaoce da prate filmski festival "Moj off" i pogledaju neke od najnovijih i najprestižnijih naslova svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu.
  • 02.04.2020
Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020