Vesti
Hronika

Odloženo suđenje Ivanu Todosijeviću

Suđenje bivšem ministru administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ivanu Todosijeviću, osumnjičenom za krivično delo "podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku ili etničku mržnju“ nije održano, a novo ročište zakazano je za 2. decembar.
Odloženo suđenje Ivanu Todosijeviću
Ivan Todosijević (Foto TV Most)

Razlog za neodržavanje saslušanja u ovom ročištu, bio je zahtev odbrane u kome je Todosijevićev advokat Nebojša Vlajić naveo da je poziv za sud, umesto osam dana pre saslušanja, stigao sa dva dana zakašnjenja.

Kao dodatni razlozi, navedeni su zauzetost i obaveze advokata toga dana, prenosi Kljan Kosova.

Na zakazano suđenje nije se, zbog smrtnog slučaja, pojavio ni sudija Musa Kondželji koji vodi slučaj, a o tome ih je obavestila sudija Valjbona Musljiu – Seljimaj. U sudu je bio prisutan i specijalni tužilac Ade Dema.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je, početkom aprila, optužnicu protiv Ivana Todosijevića, zbog izjave "o lažnom masakru u Račku“ date tokom obeležavanja 20 godina od NATO bombardovanja.

U optužnici se navodi da je ovom izjavom Todosijević počinio krivično delo "podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“ iz člana 147, stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika Kosova, za koju je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020