Vesti
Politika

Božović: Očekujem od Kurtija da pronađe ubicu Olivera Ivanovića

Na tvrdenje lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da je Oliver Ivanović ratni zločinac, Ksenija Božović je kazala da bi „volela da to što Kurti tvdi i dokaže“.
Božović: Očekujem od Kurtija da pronađe ubicu Olivera Ivanovića
Ksenija Božović (Foto Kim)

Ksenija Božović je u telefonskoj izjavi RTV Kim rekla da je čula da je Aljbin Kurti Olivera Ivanovića nazvao ratnim zločincem, ali i da očekuje da se ukoliko bude budući premijer maksimalno angažuje da Oliverov ubica bude pronađen.

„Građanska inicijativa SDP od Aljbina Kurtija očekuje da, pošto je rekao da će da se baviti kriminalom i korupcijom, utvdi ko je ubio Olivera, i da kosovske institucije počnu da rade na otkrivanju drugih ubistava i ratnih zločinaca“, rekla je Božovićeva.

Takođe, Ksenija Božović istovremeno postavlja pitanje Kurtiji „zašto je on provodio vreme u zatvoru, i šta je on urado?”

GI SDP: Izjava Kurtija da je Ivanović ratni zločinac je neljudska

GI SDP najoštrije osuđuje jučerašnju izjavu kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija koji je za pokojnog lidera Olivera Ivanovića rekao da je bio ratni zločinac, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napomine da su istražni i pravosudni organi Eulexa i Kosova koji su vodili postupak protiv Olivera Ivanovića i nisu imali skoro nikakve dokaze, već su samokreirali optužbe na osnovu izjava pojedinih nekredibilnih Albanaca.

„O tom postupku je itekako gospodin Kurti upoznat i njegova jučerašnja izjava je krajnje neljudska. Podsećamo ga da je prošao 21 mesec od ubistva srpskog političara, a ubica i nalogodavaci i dalje nisu pronađeni“.

GI SDP u saopštenju ističe da od Kurtija očekuje da se ubica Olivera Ivanovića pronađe.

Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020