Vesti
Politika

Srpska lista: Kurti pokušava da omalovaži jedinstvo srpskog naroda

Reagujući na sinoćnje gostovanje Aljbina Kurtija na tv N1, Srpska lista je saopštila da je lider Samoopredeljenja pokušao da “lažima i uvredama omalovaži pobedu srpskog naroda i jedinstva koje je srpski narod pokazao na izborima 6. oktobra”.
Srpska lista: Kurti pokušava da omalovaži jedinstvo srpskog naroda
Predstavnici Srpske liste (Foto Kim)

Na Kurtijevu opasku da je na glasačkim mestima na severu bilo neregularnosti, te da je “jedan čovek glasao čak 18 puta”, Srpska lista navodi da je Kurti zaboravio da pomene da je na svim biračkim mestima, na severu Кosova i Metohije bilo posmatrača iz albanskih političkih partija, članova OEBS i Evropske posmatračke misije, kao i posmatrača iz albanskih nevladininih organizacija.

“Niko od svih pomenutih nije u zapisniku uneo ijednu primedbu na proces glasanja. U laži su kratke noge, pa i Кurtiju”, kažu u Srpskoj listi.

U ovoj partiji koja je na poslednjim izborima osvojila najviše glasova u srpskoj zajednici navode da Aljbin Kurti najbezočnije vređa srpski narod, nipodaštava njihova prava.

“Sve što je bilo u interesu srpskog naroda, od formiranja Zajednice srpskih opština, pa do izmene i dopune zakona, uvek je bilo blokirano od strane Кurtija i njegovih poslanika dok su bili u opoziciji, zato ovaj pokušaj medijskog umivanja njegovog ekstremističkog pokreta nije i nikada neće proći kod Srba na Кosovu i Metohiji”, navodi se u soapštenju Srpske liste.Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020