Vesti
Hronika

Komemoracija Bojanu Stojanoviću: Danas su se okupili i oni koji su nas delili i loše govorili

Komemoracija povodom smrti Bojana Stojanovića, prvog predsednika Opštine Gračanica, održana je danas u velikoj sali Doma kulture. Od Stojanovića su se oprostili porodica, prijatelji, radnici opštine, građani, stranačke kolege.
Komemoracija Bojanu Stojanoviću: Danas su se okupili i oni koji su nas delili i loše govorili
Sa komemorativnog skupa (Foto Kim)

Najbliži saradnik Bojana Stojanovića i njegov nekadašnji zamenik, Igor Aritonović, kazao je da je ponosan na svog prijatelja koji je danas okupio i one „koji su nas delili, i one koji su loše govorili“. Kazao je da mu je danas veoma teško.

„Danas si šefe pred mene stavio vrlo težak zadatak. Tvoja ekipa ovo ne može da implementira u fulu. Ceo život si to od nas tražio, međutim, danas to ne ide“.

„Ja znam koliko ti je bila jasna i zrela vizija i koliko si sve bolje razumeo i shvatao. Znam kako si nas smirivao i kako si nekad znao da daš gas kada je bilo potrebno. Tvoje velike zasluge su pominjali pre mene, a pominjaće i mnogi posle. Ja sad imam potrebu da ti kažem u svoje ime i u ime svih tvojih drugara i te tvoje ekipe i tvoje velike porodice da si nas ostavio u trenutku kada to niko nije mogao ni da pomisli“, kazao je Igor Aritonović.

Nakadašnji politički rival Bojana Stojanovića, Branimir Stojanović, kazao je da nažalost ovdašnje Srbe karakteriše „nedovoljno poštovanje velikih ljudi dok su tu sa nama“.

„Sreli smo se i upoznali profesionalno kao ljuti suparnici pre šest godina na lokalnim izborima, kao takmičari i rivali. Da, ali nikada kao neprijatelji. Bio je mudar i trezven da zna gde je ta tanka granica koja omeđi politiku i život čoveka, granica koja nas čuva da ostanemo ljudi. Nismo se tada politički razumeli onako kako jesmo poslednjih godina i ljudski i politički. Ostaje žal što nismo imali vremena da postanemo još bolji prijatelji, a prijatelji jesmo svakako bili“.

Stojanović je kazao da je pokojni Bojan Stojanović bio svestan u kakvoj se političkoj močvari prepunoj blata nalaze lokalni političari, i da je svaka greška, pa i nenamerna bila velika i neoprostiva.

„Kada kažem da smo izgubili važnog čoveka ne govorim to jer je prigodno to reći u ovoj prilici, potpuno sam u to uveren i znam da će nam biti mnogo teže bez Bojana Stojanovića“, kazao je bivši gradonačelnik Gračanice i aktuelni državni sekretar u Ministarstvu privrede Republike Srbije.

Okupljenima se obratio i sadašnji predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović. On je kazao da je vest o smrti Bojana Stojanovića ostavila u neverici sve koji su ga poznavali ili sarađivali sa njim. Stojanović je, kako je kazao, postavio temelje opštine i otvorio put ka razvoju ali i opstanku stanovništva.

„Tvrd u svojim stavovima, rečit i otresit ne libeći se da iznese sopstveni stav imao je puno protivnika ali je svojim zalaganjima pronalzio kompromisna rešenja. Nikada i pored brojnih pritisaka i iskušenja nije napuštao svoj rodni Dobrotin, Kosovo i Metohiju i nikada nije radio protiv interesa sopstvenog naroda“, kazao je Popović.

Od Stojanovića se oprostio i potpredsednik Srpske liste Igor Simić. Prisutni su bili o ostali članovi ove partije, kojoj se pre izvesnog vremena priključio i sam Stojanović.

Bojan Stojanović, zamenik ministra finansija u kosovskoj vladi biće sahranjen danas u 13 sati na seoskom groblju u svom rodnom Dobrotinu.

 

 Ostale vesti

Odbijen zahtev da se Krstić brani sa slobode
Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odbilo je vanredni zahtev odbrane da se Zlatan Krstić iz Kragujevca brani sa slobode zbog narušenog zdravstvenog stanja, potvrdio za Radio Kontakt Plus njegov branilac Dejan A. Vasić.
  • 08.04.2020
Lokalizovan požar između Gračanice i Kišnice
Na izlazu iz Gračanice, ka Kišnici, došlo je do požara koji je ubrzo lokalizovan. Do požara je, prema tvrdnji meštana, došlo zbog paljenja otpada. Stambeni objekti nisu zahvaćeni požarom.
  • 08.04.2020
Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020